Inloggen

Interview met Samantha Coppens door Nikki Staps

      

Naam: Samantha Coppens

Leeftijd: 35                                                                          

Wanneer ben je begonnen met hardlopen? In 2015 met de ‘start to run’-clinic voor de Tilburg Ten Miles

Hoe vaak in de week loop je? 2 tot 3 keer

Met welke groep van de Tilburg Road Runners train je? Op donderdag bij Kees vanuit het Bastion en ik probeer dinsdags van 5 tot 6 op de baan bij Kees maar dat haal ik niet altijd

Ik zag op Strava dat je onlangs voor de eerste keer sinds half maart hebt gelopen. Blessure? Klopt inderdaad. Ik was aan het trainen voor de Rotterdam Marathon, maar kreeg een blessure aan de bilspier/hamstring. De fysio kon er niet veel aan doen; ik moest gewoon wachten tot het overging. Dat was wel zuur, maar ik ben blij dat het ruim voor de wedstrijd was en niet net in de laatste week ofzo. Dat zou zuurder hebben gevoeld.

En hoe ging dat lopen weer? Ik voelde het tijdens het lopen nog wel een beetje, dus ik heb gewoon rustig aan gedaan. Erna heb ik er gelukkig geen last meer van gehad. Ik kan nu dus rustig aan verder op gaan bouwen.

Heb je nu een ander doel voor ogen? Als alles goed gaat met het opbouwen, wil ik misschien de Eindhoven Marathon gaan lopen in oktober. En ik doe eigenlijk altijd wel mee met de Tilburg Ten Miles.

Heb je dan een doel voor die wedstrijden? Nee, niet echt. Ik vind het natuurlijk achteraf wel leuk als ik een marathon sneller loop dan de keer ervoor, maar dat is nooit een doel op voorhand. Uitlopen en genieten is voor mij belangrijker dan de tijd.

Vorig jaar heb je de Besterd Mijl gewonnen, hoe was dat? Ik had er niet specifiek voor getraind, het gebeurde gewoon. Het jaar ervoor had ik de 5 mijl gelopen, maar omdat dat 5 dezelfde rondjes zijn vond ik dat iets te saai. Ik heb vorig jaar 3 mijl gedaan, bijna 5 kilometer. Toen ik er aankwam, trof ik Raoul Clemminck als toeschouwer. Hij zei gelijk dat ik wel kon winnen, maar ik had er zelf niet veel vertrouwen in. Tijdens het lopen van de rondjes hoorde ik Raoul roepen dat ik eerste liep van de vrouwen. Dat was voor mij een verrassing. Ik heb toen een tandje bijgezet en toen bleef ik eerste. Het enige dat ik jammer vind, is dat er geen prijsuitreiking was. Win ik eens een keer wat, is dat er niet haha.

Was dat je mooiste hardloopervaring? Nee, dat was mijn eerste marathon. Die liep ik in Rotterdam in 2022. De sfeer daar is echt fantastisch, daar kan niks aan tippen.

Wat vind je leuker om te doen: een duurloop of een pittige intervaltraining? Alleen doe ik altijd een duurloop, bij Kees doe ik de intervallen. Intervallen vind ik met een groep wel leuk, maar om dat alleen te doen vind ik minder. Ik vind het vervelend om de hele tijd mijn horloge te moeten checken. Kees fluit gewoon en dan hoef ik verder nergens op te letten. Zelf loop ik liever op gevoel en kijk ik zo min mogelijk op mijn horloge.

Heb je nog tips of adviezen voor je medeleden? Geniet! Geniet van het lopen op je eigen niveau en op je eigen tempo.

Het stokje doorgeven.  Helaas is dit interview voorlopig het laatste interview in deze nieuwsbrief en daarom wil de interviewster zelf graag het stokje doorgeven. Heb je interesse om deze rubriek over te nemen? Stuur dan een mailtje naar communicatie@tilburgroadrunners.nl.

 

Scroll naar boven