Inloggen

Jeugd

Trainingen met oog voor de jeugd

Tilburg Road Runners wil jeugdleden in de leeftijd van 6 t/m 17 jaar (zie hieronder voor meer informatie over minimumleeftijd!) de mogelijkheid bieden om optimaal de hardloopsport te beoefenen: op de baan, in de bossen, en natuurlijk ‘on the road’. Dit alles in een sfeer van plezier, sportiviteit en enthousiasme!

Jeugdleden kunnen in speciale leeftijdsgroepen trainen om steeds verder, beter, en natuurlijk ook sneller te lopen. We hebben verschillende leeftijdsgroepen en een speciale ‘ambitiegroep’ voor jeugdleden die zeer ambitieus zijn in hun hardlopen (zie ook verderop op deze pagina). De trainingstijden en -locaties staan in het algemene trainingsprogramma van TRR.

Wat kun je verwachten?

Hieronder leggen we kort uit wat we jullie kunnen bieden als je lid wordt van onze vereniging.

 • Je kunt 3 x per week trainen. Alle trainingstijden van de jeugd zijn op dezelfde tijd als van de volwassenen, zodat ouders en kinderen op dezelfde tijd kunnen trainen.
 • Je kunt kosteloos meedoen aan onze 6 ‘Kanjerlopen’. Dit zijn wintercrossen, wegwedstrijden, boslopen en baanlopen.
 • Door de hardlooptraining nemen de conditie en het uithoudingsvermogen van de atleten toe, wat positief is als je nog een andere sport doet, zoals voetballen en hockey.
 • Buiten de trainingen worden er af en ook andere activiteiten georganiseerd.

Minimumleeftijd bij het toelaten van nieuwe jeugdleden

Het is gebleken dat kinderen soms gewoon nog te jong zijn voor de trainingen. Daarom houden we ons aan het beleid van de Atletiekunie ten aanzien van de minimum leeftijdsgrens bij het toelaten van nieuwe jeugdleden. Dat betekent dat iedereen vanaf 6 jaar lid kan worden van TRR.

Als we elkaar bij TRR voor de voeten lopen…

In een club waar zo veel gelopen en gerend wordt, is het logisch dat we elkaar ook wel eens ‘voor de voeten lopen’. Letterlijk, maar ook figuurlijk; en dan bedoelen we natuurlijk dat we elkaar hinderen, en dat kan op allerlei soorten manieren. Dat is niet plezierig, maar het gebeurt overal wel eens, dus ook bij onze club. Meestal komen we er samen wel uit, maar soms is het moeilijker…
Daarom hebben we een paar jaar geleden wat spelregels op schrift gesteld, zodat iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt bij TRR om er juist voor te zorgen dat we met z’n allen, kinderen en trainers, met plezier onze sport kunnen blijven beoefenen.
Zo nu en dan is het wel goed om onszelf weer even te herinneren aan die regels, dus daarom vestigen we er hier wat extra aandacht op. Het gaat er maar om dat alle kinderen zich echt veilig en prettig kunnen voelen in onze vereniging, en dat onze trainers hun enthousiasme en energie kunnen gebruiken om leuke trainingen te blijven geven!

De KANJER-regels…

Samen vormen wij onze club. Dus … als we ons er allemaal sterk voor maken, zorgen we samen voor een plezierige en sportieve vereniging! Daarom spreken we af dat iedereen die lid is of wordt van Tilburg Road Runners, zich aan de volgende afspraken houdt:

 • We respecteren onze clubgenoten, onze trainers en wedstrijdleiders. Natuurlijk gebruiken we NOOIT GEWELD, in welke vorm dan ook!
 • Als we een probleem hebben met elkaar, met een trainer of wedstrijdleider, praten we daarover op een normale manier… samen komen we er uit!
 • We schelden en pesten niet. Integendeel: we proberen elkaar aan te moedigen en te steunen in onze sport! We zijn blij met elkaars goede prestaties. Hoe snel of minder snel die ook zijn. We moedigen elkaar aan om ons best te doen tijdens trainingen en wedstrijden. We nemen onze sport en onszelf serieus!
 • We zorgen ervoor dat iedereen zich veilig kan voelen binnen de club!
 • We respecteren ook de spullen van elkaar. Als we iets vinden tijdens trainingen en/of wedstrijden melden we dit bij de trainer of begeleider.
 • Tijdens wedstrijden laten we zien dat Tilburg Road Runners staat voor ‘fair play’. We houden ons aan de regels. We zijn blij maar ook bescheiden over onze overwinningen en we feliciteren onze tegenstanders met hun overwinningen.

Welkom bij een KANJER van een club!

Heb je zin om bij de TRR te komen sporten of denk je daarover? Dan kun je je aanmelden als lid. Het is mogelijk om een aantal keer vrijblijvend mee te trainen om te kijken of je het leuk vindt. Daarna kun je lid worden door je via het inschrijfformulier aan te melden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de contactpersoon van de jeugdcommissie.

Ambitiegroep

De opzet van de ambitiegroep is om jeugdleden vanaf 11 jaar die hardlopen als hoofdsport of extra sport hebben, de mogelijkheid te geven om verder te groeien in hun sport. In het jaar voordat je 11 bent geworden moet je 2x in een wedstrijd minimaal 4 minuten en 30 seconden per km hebben gelopen. Deze regel geldt ook voor oudere leden die lid van de ambitiegroep willen worden. Er wordt rekening gehouden met de leeftijd, belastbaarheid en het prestatievermogen van het ambitiegroepslid.

Wat vragen we van jou wanneer je lid bent van deze groep?

 • Dat je 2 per week traint
 • Dat je je afmeldt wanneer je verhinderd bent
 • Dat je, als je twee sporten beoefent, 1x per week komt trainen
 • Dat je een doel formuleert waar je naartoe wilt werken
 • Dat dit doel geëvalueerd wordt
 • Dat je ingedeeld wordt in een niveaugroep van waaruit je door kunt groeien
 • Dat je, wanneer je voor jou geschreven hardloopschema’s wilt ontvangen, 2x per week moet komen trainen en minimaal 5 wedstrijden per jaar moet lopen.

Activiteiten

Het bruist bij de jeugdgroep van Tilburg Road Runners! We zetten hier even op een rij wat je kunt verwachten in de loop van het jaar.

Verrassingsactiviteiten
In de afgelopen jaren was er bijvoorbeeld een middag surfen, klimmen en midgetgolfen! Eén keer per twee jaar gaan we op kamp!

Wedstrijden
Alle jeugd van TRR doet automatisch mee met de PR-competitie. Hierbij worden de PRs die individuele jeugdleden lopen, bijgehouden in een puntenklassement. Je hoeft dus geen snelle loper te zijn om dit klassement te winnen. Je moet wel vooruitgang boeken in je snelheid. De stand van de competitie wordt bijgehouden en regelmatig op de website geplaatst.  De afsluiting van deze competitie en huldiging van de winnaars vinden plaats tijdens de Chocoborrel in december.

De crosscompetitie wordt georganiseerd door de Regio 13 van de Atletiekunie (Midden-Brabant) maar wij volgen het op de voet, want van oktober tot maart worden er in de omgeving crosswedstrijden gehouden voor alle leeftijdsgroepen van de jeugd. Er is altijd wel een cross opgenomen in onze kanjerlopen.

De actuele stand van de TRR PR-competitie vind je hier.

Try
-outs
Voor de jeugd die gedurende een aantal weken kennis wil maken met Tilburg Road Runners, zijn er TRY-OUT-weken in april en mei. In die tijd kunnen nieuwe kinderen ‘snuffelen’ bij TRR. Opgeven hiervoor gebeurt via de basisscholen in Tilburg!

Contact

Onze jeugdtrainers zijn Marion Kindt, Juriaan Lemmens, Sandra van Tilborg en Femke van Hest. Voor vragen over de TRR-jeugd kun je mailen naar jeugd@tilburgroadrunners.nl.
Scroll naar boven