Inloggen

Trainingen

Trainingen

Op diverse doordeweekse dagen en in het weekend organiseert Tilburg Road Runners trainingen, in de Oude Warande, bij Were Di, in de Reeshof en op de gemeentelijke atletiekbaan. Een training bestaat uit een warming-up, loopscholing, kern en cooling-down. Het kerngedeelte bestaat voornamelijk uit interval- en tempotrainingen.

Klik HIER voor een overzicht van het trainingsaanbod en van (assistent-)trainers in pdf-formaat.

Proeftrainingen

Enthousiast geworden over Tilburg Road Runners? Kom dan eens een kijkje nemen op de trainingen of train een paar keer vrijblijvend mee. Je hoeft dat niet van tevoren door te geven, maar meld je voor aanvang van de training wel even bij één van de trainers om samen te bepalen met welke groep je het beste mee kunt lopen.

Trainingsgroepen

Groeigroepen
In deze groepen lopen leden die instromen vanaf bijvoorbeeld een starterscursus. Daarnaast kunnen beginnende hardlopers met een geringe basis, die willen doorgroeien naar een volgend niveau, aansluiten. Verder lopen er leden die geblesseerd zijn of zijn geweest, die proberen terug te komen op het oude niveau. In de groeigroep vind je (voornamelijk) recreatieve lopers die veel waarde hechten aan het sociale aspect van hardlopen in groepen. De snelheid is tot 10 km/uur.

Middengroepen
De trainingssnelheid ligt in de middengroep hoger dan bij de groeigroep, tot 13 km/uur.

Snelle groepen
En de snelle groep is weer sneller, er wordt harder dan 13 km/uur gelopen.

Wedstrijdgroepen
De lopers in de wedstrijdgroep hebben het minimumniveau van 40 minuten op 10 km voor de mannen en 45 minuten op 10 km voor de vrouwen. Zij hebben een specifiek trainingsschema, gericht op het lopen van regionale en nationale cross- en wegwedstrijden.

Wanneer gaat de training niet door?

De geldende regel bij TRR is dat trainingen altijd doorgaan, tenzij de weersomstandigheden extreem zijn. De reguliere trainingen van TRR worden afgelast wanneer het KNMI een weeralarm afgeeft. Dit gebeurt meestal bij (dreigende) zware regen-, storm- en/of onweersbuien. Verder worden trainingen afgelast bij:
• zware sneeuwval en/of ijzel
• mist met een zicht <10 meter • extreme temperatuur: hitte >30°C en koude <-20°C

 Zie voor meer informatie: protocol weeralarm bij trainingen.

Wandelgroepen

Wandelen is geen onderdeel van Tilburg Road Runners, maar de vereniging draagt uiteraard ook wandelaars een warm hart toe. Er zijn op dit moment drie groepen bekend: op dinsdagen om 18.00 uur vanaf de gemeentelijke atletiekbaan, en op zaterdagen om 09.30 uur bij Were Di en om 10.00 uur in de Warande.

Aanbeveling sportkeuring

Een sportkeuring voor 50-plussers bij bijvoorbeeld een sportmedisch centrum wordt van harte aanbevolen. Meld bijzonderheden over je gezondheid bij je train(st)er. Op hardlopen.nl, een site van de Atletiekunie, vind je veel nuttige gezondheidsgerelateerde informatie.

Scroll naar boven